Sök
  • gabrielgjerss

Barnvakt för första gången

Uppdaterat: 29 sep 2020

Barnvakt för första gången är något som de flesta föräldrarna för eller senare kommer att uppleva för att få vardagen att gå ihop. Behovet av barnvakt kan variera från någon enstaka gång i månaden till att behöva hjälp dagligen. Steget att ta hjälp av en extern barnvakt kan kännas stort och extra tydligt är detta första gången. Det allra viktigaste är att man känner trygghet inför sin barnvakt. Självklart är det även viktigt att barnet och barnvakten också känner sig trygga i konstellationen. Kommunikationen mellan föräldrar och barnvakten är av stor vikt då en tydlig och öppen kommunikation skapar de allra bästa förutsättningarna. Som barnvaktsförmedling har vi stor erfarenhet av föräldrar som för första gången ska anlita barnvakt. För att underlätta i processen har vi alltid tips att ge till både föräldrar och barnvakt.


Vår process

Vi rekommenderar att man träffar barnvakten i hemmet innan första tillfället. Detta för att skapa en större trygghet för alla inblandade parter. Man får möjlighet att gå igenom familjens rutiner så att man som förälder känner sig trygg redan innan första passet. Ett annat tips är att barnvaktstillfällena till en början kan pågå kortare stunder för att sedan öka successivt, även detta för att processen ska inledas så tryggt och naturligt som möjligt.

För att bemöta dessa förväntningar genomför vi en gedigen rekryteringsprocess som innefattar personlig intervju, bakgrundskoll, referenser, utdrag ur belastningsregistret samt HLR-utbildning. Att din barnvakt är utbildad inom HLR samt är försäkrad i arbetet kan vi garantera som professionell barnvaktsförmedling, detta till skillnad från om man anlitar en barnvakt privat.


Ett krav vi har när vi anställer barnvakter är att de ska ha erfarenhet av att arbeta med barn vilket säkerställer erfarna barnvakter som skapar trygghet för alla.

Vi har professionella barnvakter i hela Stockholmsområdet som har erfarenhet av att passa barn i alla åldrar från 0-12 år. För att säkerställa att det finns en barnvakt för alla unika familjer med olika behov har vi barnvakter med olika erfarenheter, livssituationer och tillgänglighet. Andra egenskaper vi lägger stor vikt vid är engagemang, kompetens och sociala färdigheter. Utöver erfarenheten så är det allra viktigaste att alla våra barnvakter brinner för att arbeta med barn och genomför detta med omtanke och värme.


Hur vi jobbar

Vi tar fram en skräddarsydd lösning utifrån era behov och förväntningar.

Kontakta oss på 010-178 79 00 eller info@nannybytellus.se så berättar vi mer om vi kan hjälpa till. Då får ni också möjlighet att berätta om era önskemål kring barnvakt. Kontakta oss för konsultering kring våra tjänster och gör en kostnadsfri sökning efter rätt barnvakt till just er.

Läs mer om våra tjänster och barnvakter här

#barnvakt #jobbasombarnvakt

0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla