Sök
  • gabrielgjerss

Intervjutips för en lyckad intervju!

Intervjutillfället är din chans att visa varför vi ska anställa just dig som barnvakt. För Nanny by Tellus är det ungefär 1 av 50 ansökningar leder till en anställning. För att få en lyckad intervju är det tre steg man bör ha i åtanke. Dessa innefattar förberedelser inför intervjun, saker att tänka på under intervjutillfället och även vad som krävs av dig efter intervju.


Innan intervjun


Först och främst är det viktigt att du kommer i tid. Skulle du av någon anledning vara försenad så bör du alltid ringa och förvarna om detta. Under intervjutillfället kommer vi bland annat att diskutera hur din tillgänglighet ser ut. Vilka dagar och tider vill och kan du arbeta? Detta är bra att fundera på redan innan intervjun, så att du väl på plats är redo att presentera detta. Något annat du kan fundera på i förhand är vad som gör dig till en bra barnvakt. Inför intervjun är det bra att ha med sig referenser som rekryteraren kan kontakta.


Under intervjun


Själva intervjutillfället är såklart den viktigaste delen i intervjuprocessen. Här finns det många saker du kan tänka på för att intervjun ska bli så lyckad som möjligt. Du kan medvetet använda ditt kroppsspråk för att tänka på vilka signaler du sänder ut. Exempelvis ger det inget positivt intryck om du sitter med armarna i kors under hela intervjun. Ett annat knep du kan använda är att undvika att svara ”jag vet inte” på frågor som du får. Försök istället att vara kreativ i ditt svar eller ta en stund att fundera. Något annat att försöka undvika är korta svar som ”ja” och ”nej”. Försök att utveckla dina svar genom att exempelvis referera till situationer du varit med om. Målet med intervjun är att du ska visa varför du är en bra barnvakt. Därför bör du tänka på att förmedla detta under intervjun. Vad är det som gör just dig till den bästa barnvakten?


Efter intervjun


För att bibehålla ett positivt intryck efter intervjun är det viktigt att du fortsätter visa intresse och engagemang (om du är intresserad dvs). Exempelvis kan du bli ombedd att återkomma med referenser och då är det positivt om detta sker så fort som möjligt. Försök att vara tillgänglig på telefon och mail. När du nu har varit här på intervju och fått höra mer om hur det är att vara anställd hos oss kan du fundera ett varv till över hur din tillgänglighet och ditt intresse för tjänsten.


Detta är viktigt för att vi ska kunna hitta ett passande uppdrag utifrån dina önskemål. Lycka till på din intervju!

29 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla